Grupa PTWP przejmuje organizację trzech branżowych wydarzeń

Katowice, 26 kwietnia 2021 r.

Grupa PTWP, wydawca branżowych tytułów i organizator konferencji, kongresów i imprez na czele z Europejskim Kongresem Gospodarczym, przejęła od spółki Expo Silesia prawa do przeprowadzenia i kontynuacji Międzynarodowych Targów Obrabiarek, Narzędzi i Technologii Obróbki TOOLEX, Międzynarodowych Targów Gołębi Pocztowych EXPOGołębie oraz Międzynarodowych Targów Spawalniczych ExpoWELDING.

– Gdy dowiedzieliśmy się, że Expo Silesia kończy działalność i dobre, sprawdzone wydarzenia
z wieloletnią tradycją stoją pod znakiem zapytania, postanowiliśmy podjąć próbę ich zatrzymania
w regionie – mówi Wojciech Kuśpik, prezes Grupy PTWP. – Myślimy przyszłościowo i z troską
o kondycję całego sektora branży eventowej, która z powodu pandemii Covid-19 znalazła się w bardzo trudnej sytuacji. Wierzymy, że warto zachować potencjał inicjatyw, które się sprawdzały i miały swoje stałe grono odbiorców – dodaje.

Organizację wszystkich trzech wydarzeń zaplanowano w przyszłym roku: Międzynarodowe Targi Gołębi Pocztowych EXPOGołębie w dniach 7-9 stycznia 2022 r., Międzynarodowe Targi Obrabiarek, Narzędzi i Technologii Obróbki TOOLEX w dniach 4-6 października 2022 r. oraz Międzynarodowe Targi Spawalnicze ExpoWELDING w dniach 18-20 października 2022 r. Imprezy targowe odbędą się
w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach.

Obecna na rynku od 26 lat, Grupa PTWP, jest uznanym organizatorem wydarzeń, na czele
z Europejskim Kongresem Gospodarczym, a także wydawcą szeregu branżowych i specjalistycznych portali, takich jak wnp.pl, portalsamorzadowy.pl, propertynews.pl, portalspozywczy.pl czy rynekzdrowia.pl.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.