Justyna Przybytek-Pawlik wydawcą prowadzącym rynekzdrowia.pl

Katowice, 07 czerwca 2021 r.

Grupa PTWP wzmacnia redakcję serwisu rynekzdrowia.pl. W czerwcu br. do zespołu dołączyły trzy osoby. Nowo utworzone stanowisko wydawcy prowadzącego portalu objęła Justyna Przybytek-Pawlik.

Justyna Przybytek-Pawlik przez ostatnie 14 lat była związana z Dziennikiem Zachodnim (Grupa Polska Press). Pisała artykuły, a także była redaktorką tygodnika miejskiego „Kocham Katowice” oraz serwisu katowice.naszemiasto.pl. Z dniem 1 czerwca 2021 roku rozpoczęła pracę w rynkuzdrowia.pl, należącym do Grupy PTWP.

– Przejście do Rynku Zdrowia to dla mnie zawodowa rewolucja, widzę tu jednak ogromny potencjał
i możliwości rozwoju, tak dla mnie, jak i dla serwisu, który będę współtworzyła – mówi Justyna Przybytek-Pawlik, wydawca prowadzący rynekzdrowia.pl

– Justyna Przybytek-Pawlik będzie wydawcą prowadzącym portalu rynekzdrowia.pl. To nowe stanowisko w zespole, który od kilku miesięcy też się zmienia i ulega reorganizacji. Przed nami nadal dużo wyzwań. Zaprosiłam Justynę do współpracy, bo ma kompetencje, które pomogą nam w rozwoju serwisu. Bardzo się cieszę, że jest z nami – mówi Paulina Gumowska, redaktor naczelna segmentu zdrowie w Grupie PTWP oraz portalu rynekzdrowia.pl.

W czerwcu do Rynku Zdrowia dołączyły także: Joanna Kobylańska-Butrym (wcześniej związana z WP Kobietą) oraz Katarzyna Mieczkowska (Wprost).

Segment zdrowia Grupy PTWP tworzą: magazyn Rynek Zdrowia oraz portale: rynekzdrowia.pl, rynekaptek.pl i infodent24.pl. Portale odwiedzane są każdego miesiąca przez 1,2 mln użytkowników,
a newslettery z kluczowymi artykułami docierają do 43 tys. subskrybentów. W mediach społecznościowych segment zdrowia obserwowany jest przez 51 tys. osób.