Startuje Centrum Kato – nowa odsłona popularnego marketu gastronomicznego na tarasach Spodka i Międzynarodowego Centrum Kongresowego w Katowicach

Katowice, 15 czerwca 2021 r.

30-metrowy stół, pop up restauracje, plenerowe kino, strefa relaksu z hamakami, huśtawkami, leżakami, lekcje tańca i inne aktywności oraz przede wszystkim atmosfera, z której Gastro Fajer zdążył zasłynąć w poprzednich latach. Już w najbliższą środę (16 czerwca 2021 r.) na tarasach Spodka i Międzynarodowego Centrum Kongresowego w Katowicach rozpocznie się tegoroczna odsłona marketu pod nową nazwą Centrum Kato.

– Centrum Kato to kontynuacja Gastro Fajer, nocnego marketu który pokochali miłośnicy dobrej kuchni i pozytywnego, letniego, miejskiego klimatu. W tym roku wydarzenie powraca w odświeżonej formule. Już czwarty rok z rzędu o(d)żywimy dla Was tarasy Spodka i Zieloną Dolinę Międzynarodowego Centrum Kongresowego, zaserwujemy soczysty street food, dobrze zaopatrzone bary, muzykę, relaks, kino letnie, niedzielny targ śniadaniowy, sport i przede wszystkim naszą autorską atmosferę – mówi Oskar Olszewski z Centrum Kato. – Czekamy na Was co tydzień, od środy do niedzieli, zawsze z dużą ilością pozytywnej energii i masą fajnych pomysłów – dodaje.

Motyw przewodni tegorocznej edycji to street food – w pop-up restauracjach będą gotować dobrze znane lokalne restauracje, wśród nich m.in.: Śląska Prohibicja, Amfora, Bajs, Sweet Home Silesia i Kroyone. Nie zabraknie także food trucków z całej Polski. Ofertę uzupełnią dwa bary serwujące selekcję autorskich szprycerów i dobrego piwa.

W środę, 16 czerwca br., o godz. 21:00 w ramach pierwszego z seansów letniego kina na tarasach Spodka zostanie wyświetlony film pt. „Sokół z masłem orzechowym”. W czwartek odbędzie się plenerowa lekcja tańca bachata, w piątek i sobotę na muzycznej scenie zagrają: Spisek Jednego i DJ Pete, a w niedzielę (20 czerwca) zaplanowano kolejny seans kina, tym razem będzie to film pt.: „Kłamstewko”.

Centrum Kato, nocny market gastronomiczny na tarasach Spodka i Międzynarodowego Centrum Kongresowego w Katowicach odbywać się będzie co tydzień, od środy do niedzieli, do końca wakacji.

– Zapraszamy do bezpiecznego i komfortowego spędzania wspólnego czasu na tarasach Spodka i Międzynarodowego Centrum Kongresowego w Katowicach – mówi Marcin Stolarz, prezes firmy PTWP Event Center, która zarządza Spodkiem i Międzynarodowym Centrum Kongresowym. – To najlepszy sposób na przywitanie lata w mieście – dodaje.

Centrum Kato i wydarzenia towarzyszące odbywają się zachowaniem wszelkich obowiązujących wymogów dotyczących zdrowia i bezpieczeństwa. Godziny otwarcia: środy i czwartki 16.00-24.00, piątki i soboty 16.00-02.00 oraz niedziele 14.00-24.00. Aktualne informacje pojawiać się będą na stronach www.spodekkatowice.pl i www.mckakatowice.pl oraz w mediach społecznościowych.

Zapraszamy do odwiedzenia profilu Centrum Kato: www.facebook.com/centrumkato