4 Design Days w dwóch odsłonach: maj 2021 i styczeń 2022

Katowice, 07 kwietnia 2021 r.

6. edycja 4 Design Days odbędzie się w nowym terminie – w dniach 27-30 stycznia 2022 r. Uwzględniając specyfikę wydarzenia i aktualną sytuację epidemiczną w kraju, w porozumieniu z partnerami, organizator podjął decyzję o zmianie dotychczasowej daty wydarzenia. W dniu 13 maja 2021 r. zaplanowano debaty online.

– Jeszcze w styczniu br., podczas 4 Design Days Pre-Opening Online, zakładaliśmy, że spotkamy się w maju w Katowicach, stacjonarnie i online. Dziś już wiemy, że musimy zmienić plany – mówi Małgorzata Burzec-Lewandowska, współautorka programu 4 Design Days.
– Z początkiem przyszłego roku chcemy zorganizować 4 Design Days
w pełnym wydaniu, i tak jak w poprzednich latach, zaplanowaliśmy dwa dni dla przedstawicieli branży oraz dwa dni otwarte – dodaje Robert Posytek, współautor programu 4 Design Days.

Największe w tej części Europy międzynarodowe wydarzenie rynku nieruchomości, architektury, wnętrz i wzornictwa zaplanowano w terminie 27-30 stycznia 2022 r. Pierwsze dwa dni (27-28 stycznia 2022 r.) 4 Design Days wypełni kilkadziesiąt sesji dyskusyjnych adresowanych do profesjonalistów zajmujących się nieruchomościami, architekturą, projektowaniem i wzornictwem. Sobota i niedziela (29-30 stycznia 2022 r.) to dni otwarte dla mieszkańców regionu, gości z kraju i z zagranicy. Jak co roku, konferencji towarzyszyć będzie część wystawiennicza z ofertą producentów i usługodawców związanych
z wyposażeniem wnętrz.

W dniach 28-29 stycznia 2021 r, ze względu na sytuację epidemiczną w Polsce, 4 Design Days po raz pierwszy przybrało formułę online, która poprzedzić miała spotkanie hybrydowe
w maju br. Dwudniowa dyskusja w ramach 4 Design Days Pre-Opening Online zrealizowana została w całości w wirtualnym studiu. Internetowe debaty odtworzono live 60 000 razy. Swój udział online zarejestrowało blisko 1800 osób. Przed ekranem monitorów równocześnie zasiadało ponad 500 osób, a rekordowa sesja zebrała ponad 900 widzów oglądających ją w tym samym czasie.

– Jesteśmy przekonani, że wraz z powrotem do nowej normalności wrócimy także do skali
4 Design Days sprzed pandemii, a dzięki internetowym zasięgom poszerzymy jeszcze grono naszych odbiorców. Otrzymaliśmy mnóstwo sygnałów, że nowa dla nas formuła online przy 4 Design Days Pre-Opening była także efektywna dla uczestników. Dlatego też zdecydowaliśmy, że spotkamy się zdalnie raz jeszcze, 13 maja br. – dodaje Małgorzata Burzec-Lewandowska, współautorka programu 4 Design Days.

– Już teraz zapraszam! Będziemy rozmawiać o Bauhausie w nowej roli, jak na fundamentach szkoły Waltera Gropiusa stworzyć wizję architektury przyszłości, która na pierwszym miejscu stawia człowieka i środowisko naturalne? Czy idee Bauhausu zatrzymają kryzys klimatyczny i zapewnią lepsze życie przyszłym pokoleniom? Funkcjonalność, innowacyjność, ekonomizacja, sztuka… i bezpieczeństwo. Czy pionierska myśl Bauhausu sprawdzi się również w post-covidowych wnętrzach? Czy te idee zdominują trendy we wzornictwie przemysłowym i projektowaniu przestrzeni do życia i pracy? – zachęca Robert Posytek, współautor programu 4 Design Days.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.