Biznes na start – trwają zgłoszenia do konkursu Start-up Challenge. Finał podczas XIV Europejskiego Kongresu Gospodarczego

Katowice, 13 stycznia 2022 r.

W kwietniu już po raz siódmy na scenie Europejskiego Kongresu Gospodarczego staną twórcy i liderzy najciekawszych polskich i europejskich start-upów. Zwycięzcy Start-up Challenge mogą liczyć na obecność w mediach, wejście do świata wielkiego biznesu i pozyskanie wsparcia na rozwój firmy. Zgłoszenia trwają do 28 lutego 2022 r. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.

–  Jak wystartować ze swoim biznesem i pozyskać uwagę inwestorów? Odpowiedzi na te pytania przyniesie Start-up Challenge. Zapraszamy do udziału wszystkich wizjonerów, którzy chcą pokazać swój pomysł światu, wymienić się doświadczeniami z przedstawicielami biznesu i powalczyć o finansowanie swojego start-upu – mówi Wojciech Kuśpik, prezes Grupy PTWP, organizator Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Katowicach.

Konkurs już po raz siódmy towarzyszy Europejskiemu Kongresowi Gospodarczemuw Katowicach. Do Start-up Challenge 2022 aplikować mogą start-upy, które nie funkcjonują na rynku dłużej niż pięć lat i mają na koncie innowacyjny produkt, technologię, model biznesowy lub zoptymalizowany istniejący proces w jednej z pięciu kategorii branżowych: Modern Economy (przemysł, energetyka, telekomunikacja, transport, budownictwo, robotyka, automatyzacja); Environment (ochrona środowiska: technologie dla klimatu, ekologiczne uprawy, smart energy, wykorzystanie surowców, przetwórstwo odpadów); Health & Biotechnology (medycyna, zdrowie, technologie medyczne, farmacja, biotechnologia); Business Processes (zarządzanie, analityka, ICT, cyberbezpieczeństwo, logistyka, HR); Client & Lifestyle (handel, customer experience, e-commerce, fintech, edutech, gaming, sport, przemysł czasu wolnego).

Start-up Challenge to okazja do pozyskania partnera biznesowego spośród uczestników Europejskiego Kongresu Gospodarczego – tysięcy przedsiębiorców gotowych inwestować w innowacyjne projekty. To także bezpośredni kontakt z uczestnikami największej imprezy biznesowej Europy Centralnej oraz obecnymi na wydarzeniu mediami, występ na start-upowej scenie, wsparcie światowych ekspertów i dostęp do wartościowego mentoringu.

Finał konkursu odbędzie się podczas XIV Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach (25-27 kwietnia 2022 r.) z zachowaniem obowiązujących zasad bezpieczeństwa epidemicznego.

W ostatniej edycji konkursu Start-up Challenge złożonych zostało blisko 170 aplikacji, a od pierwszej edycji w 2016 r. do konkursu Start-up Challenge zgłosiło się ponad 1000 projektów z całego świata. Wśród dotychczasowych laureatów są firmy działające z sukcesem w wielu sektorach gospodarki.

Konkursowi towarzyszy partnerstwo z programem akceleracyjno-mentoringowym Sebastiana Kulczyka „InCredibles”.

Europejski Kongres Gospodarczy w Katowicach od 2009 roku gromadzi reprezentantów biznesu, prezesów czołowych firm, naukowców i praktyków, decydentów mających realny wpływ na życie gospodarcze i społeczne oraz polityków i ekspertów z kraju, Europy i świata.

Zgłoszenia do Start-up Challenge przyjmowane są przez stronę: estartupdays.eu/2022/pl/zgloszenia/915/ do 28 lutego 2022 r.

Organizatorem Europejskiego Kongresu Gospodarczego jest grupa PTWP.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.