Twoje konto

Międzynarodowe Centrum Kongresowe w Katowicach otworzy podwoje dla zwiedzających

Katowice, 19 sierpnia 2019 r.

Jakie nieodkryte jeszcze przestrzenie kryje w sobie wielokrotnie nagradzana architektoniczna perełka Katowic? Jak realizacja wielkich wydarzeń wygląda „od kuchni”? Kogo na przestrzeni ostatnich lat gościły garderoby gwiazd? O tym, jak funkcjonuje i co oferuje Międzynarodowe Centrum Kongresowe w Katowicach, będzie można przekonać się zwiedzając obiekt w dwa ostatnie wakacyjne czwartki – 22 i 29 sierpnia br.

– Organizowane przez nas regularnie zwiedzanie Spodka za każdym razem cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Tym razem chcemy udostępnić przestrzeń drugiego zarządzanego przez nas obiektu – Międzynarodowego Centrum Kongresowego w Katowicach. To niepowtarzalna okazja do spotkania z architekturą i designem najwyższej próby, a przy tym poznania nieskończonych możliwości aranżacji tego miejsca. Nawet, jeśli ktoś jest bywalcem organizowanych w obiekcie wydarzeń, zapewniamy, że jest tu jeszcze wiele do odkrycia – mówi Marcin Stolarz, prezes spółki PTWP Event Center, zarządcy obiektu.

Odwiedzający będą mogli zobaczyć poszczególne przestrzenie Międzynarodowego Centrum Kongresowego: hol dolny, sale balowe, salę audytoryjną, salę wielofunkcyjną wraz
z uzupełniającymi ją holem górnym i antresolą, a także znajdujące się na drugim piętrze sale konferencyjne. Obiekt poznają także od zaplecza, zwiedzając m.in. niedostępne na co dzień garderoby gwiazd. Pasjonaci fotografii docenią bogactwo ciekawych kadrów z architekturą
w roli głównej.

Zwiedzanie Międzynarodowego Centrum Kongresowego odbędzie się w dwa ostatnie wakacyjne czwartki: 22 i 29 sierpnia br., w godzinach 17.30, 19.00 i 20.30.

Przewidywany czas spaceru po przestrzeniach obiektu to 1,5 godziny.

Udział w wydarzeniu jest płatny: bilet normalny kosztuje 8 zł, bilet ulgowy (młodzież ucząca się do szkoły średniej włącznie, studenci i emeryci za okazaniem legitymacji) – 5 zł.

Osoby zainteresowanie zwiedzaniem proszone są o wysłanie maila na adres: zwiedzanie@mckkatowice.pl, ze wskazaniem konkretnej daty i godziny oraz liczby osób, które planują odwiedzić obiekt. Potwierdzeniem możliwości udziału w zwiedzaniu jest otrzymanie wiadomości zwrotnej z zaproszeniem.

Wszystkie osoby zwiedzające obiekt są zobowiązane do przestrzegania regulaminu, dostępnego  na stronie: https://bit.ly/2TgTI06.