Ms. Lauryn Hill w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach na jedynym koncercie w Polsce

Katowice, 24 lipca 2019 r.

Ms. Lauryn Hill, amerykańska piosenkarka soul i R&B, wcześniej wokalistka zespołu The Fugees, wystąpi w katowickim Międzynarodowym Centrum Kongresowym 25 sierpnia 2019 r. To jedyny, ekskluzywny koncert dla polskiej publiczności na międzynarodowej trasie promującej jubileusz 20-lecia płyty „The Miseducation of Lauryn Hill”.

Multiplatynowy album Lauryn Hill pt.: „The Miseducation of Lauryn Hill” 20 lat temu zadebiutował na pierwszym miejscu Billboard 200 i zdobył pięć statuetek Grammy. 25 sierpnia br., podczas koncertu w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach wybrzmią utwory z kultowego krążka, a także z dorobku The Fugees przy akompaniamencie live bandu. Trasa Lauryn Hill rozpoczęła się w Stanach Zjednoczonych, obejmie m.in. Wielką Brytanię, Danię, Włochy, Niemcy i Kanadę.

– „Ready or not, here she comes, we can’t hide!” – już pod koniec sierpnia br. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbędzie się jedyny, ekskluzywny koncert Ms. Lauryn Hill dla polskiej publiczności. Jestem przekonany, że takie utwory jak „Doo-Wop (That Thing)”, „Everything Is Everything” czy wspomniane już „Ready or not” doskonale wybrzmią w przestrzeni naszego obiektu. Bardzo nas cieszy, że gwiazda soul i R&B zatrzyma się podczas swojego światowego tourne właśnie w Katowicach – mówi Marcin Stolarz, prezes PTWP Event Center, firmy zarządzającej Międzynarodowym Centrum Kongresowym i Spodkiem.

Ms. Lauryn Hill ostatni raz wystąpiła w Polsce w 2005 roku na 4 edycji festiwalu Open’er.

Wśród koncertów, które odbyły się w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach wymienić można występy takich gwiazd jak: Brodka, Gorillaz, Taco Hemingway, Kortez, Kraftwerk, Ania Lipnicka, Nosowska, Organek, Natalia Przybysz, Krzysztof Zalewski oraz Aga Zaryan.

Bilety na katowicki koncert Lauryn Hill dostępne są na platformie Biletomat.pl, going.pl oraz w salonach sieci Empik. Organizatorem wydarzenia jest MegaClub Events, firma z 25-letnim doświadczeniem w organizacji koncertów.

Nowa Polityka Prywatności i klauzule informacyjne

Zarząd PTWP ON-LINE Sp. z o.o.