Rynek Zdrowia – nowa redaktor naczelna, ambitne plany wydawcy

Katowice, 11 lutego 2021 r.

Paulina Gumowska dołączyła do Grupy PTWP i odpowiada za rozwój treści segmentu zdrowie, w tym serwisu rynekzdrowia.pl. Wojciech Kuta, dotychczasowy redaktor naczelny portalu, nadal będzie kierował magazynem Rynek Zdrowia oraz współtworzył projekty konferencyjne Grupy PTWP dotyczące sektora medycznego, w tym m.in. Kongres Wyzwań Zdrowotnych.

– Największym atutem portalu rynekzdrowia.pl jest profesjonalny zespół dziennikarski oraz świetny odbiór w środowisku medycznym. Potencjał jest ogromny, a moim zadaniem jest rozbudowa portalu i zwiększenie jego zasięgów. Chcemy być pierwszym źródłem informacji dla osób związanych z rynkiem zdrowia – mówi Paulina Gumowska, redaktor naczelna segmentu zdrowie w Grupie PTWP oraz portalu rynekzdrowia.pl.

Przed dołączeniem do Grupy PTWP, Paulina Gumowska przez blisko dziewięć lat związana była z Wirtualną Polską. Przez ostatnie lata była redaktor naczelną obszaru lifestyle i zdrowie. Wcześniej była zastępcą redaktora naczelnego WP oraz wiceszefową Strony Głównej i Newsroomu, a także wydawcą i redaktorem.

Wojciech Kuta, dotychczasowy redaktor naczelny portalu rynekzdrowia.pl, nadal będzie kierował magazynem Rynek Zdrowia oraz współtworzył projekty konferencyjne Grupy PTWP dotyczące sektora medycznego, takie jak Kongres Wyzwań Zdrowotnych (Health Challenges Congress – HCC) oraz Forum Rynku Zdrowia. Z Grupą PTWP związany jest od 2004 roku.

Segment zdrowia Grupy PTWP tworzą: magazyn Rynek Zdrowia oraz portale: rynekzdrowia.pl, rynekaptek.pl i infodent24.pl. Portale odwiedzane są każdego miesiąca przez 1,2 mln użytkowników, a newslettery z kluczowymi artykułami docierają do 43 tys. subskrybentów. W mediach społecznościowych segment zdrowia obserwowany jest przez 49 tys. osób.