Światowej sławy badacz pokolenia milenialsów na European Start-up Days w Katowicach

Katowice, 10 kwietnia 2019 r.

Jego misją jest pomaganie organizacjom w tworzeniu środowisk,
w których mogą rozwijać się wszystkie pokolenia. Jeden z piętnastu najważniejszych globalnych liderów intelektualnych zajmujących się przyszłością rynku pracy*. Chip Espinoza, specjalista od zarządzania, uznany badacz pokolenia milenialsów, weźmie udział w European Start-up Days w Katowicach (14-15 maja br.). Wydarzenie towarzyszy największej imprezie biznesowej Europy Centralnej – XI Europejskiemu Kongresowi Gospodarczemu.

Chip Espinoza jest uznawanym na całym świecie autorytetem zajmującym się kwestiami różnic pokoleniowych w miejscu pracy. Współpracuje z firmami, instytucjami publicznymi i organizacjami typu non-profit, a do jego klientów należą między innymi: The Boeing Company, Microsoft, Schneider Electric i Special Olympics. Współautor książek poświęconych kwestiom zarządzania pokoleniem ludzi urodzonych w latach 80. i 90. XX wieku: „Milenialsi w pracy. 7 umiejętności, które powinni posiąść dwudziestokilkulatkowie, by móc pokonywać progi i bariery w życiu i pracy”, “Milenialsi zarządzają” oraz „Zarządzanie milenialsami”.

Chip Espinoza, którego w Polsce reprezentuje Digital University, będzie panelistą sesji otwierającej tegoroczne European Start-up Days w Katowicach. W debacie o technologiach, które zmieniają świat, nowej pracy i kompetencjach, firmie 4.0, zarządzaniu inaczej i inwestycjach w przyszłość wezmą udział także: Brunon Bartkiewicz, prezes ING Bank Śląski oraz Julia Krysztofiak-Szopa, prezes fundacji Startup Poland. Dyskusję poprowadzi Jowita Michalska, założycielka i prezes Digital University, ambasador SingularityU Warsaw Chapter.

Wśród tematów innych debat European Start-up Days 2019 znajdą się m.in.: blockchain w gospodarce, sztuczna inteligencja, automaty, roboty, coboty, the future of the market – nowy konsument, digital marketing, e-sport w gospodarce, branża fintechowa – blaski i cienie, polska scena start-upowa, oblicza nowych technologii medycznych – szanse i wyzwania.

Wiedzą i doświadczeniem z uczestnikami katowickich dyskusji wymienią się także m.in.: Magdalena Bigaj, CEO Helping Heads, Kamil Bilczyński, wiceprezes, dyrektor kreatywny, współzałożyciel The Farm 51, Grant Blaisdell, Co-Founder, CMO Coinfirm, Joanna Drabent, Co-founder, CEO Prowly, Karol Górnowicz, CEO Skriware, Zygmunt Grajkowski, Managing Partner Giza Polish Ventures, Rafał Han, CEO, Co-Founder Silvair, Andrzej Horoszczak, CTO, CVO, Founder Billon Group, Ross Knap, współzałożyciel, prezes CallPage, Agnieszka Kopytko, CTO, Data Scientist, Co-Founder Smabbler, Krzysztof Kurowski, dyrektor ds. projektów strategicznych R&D Grupa Polpharma, Jarosław Oleszczuk, prezes AstraZeneca w Polsce, Michał Rokosz, Partner Inovo.vc, Marek Rusiecki, prezes, założyciel Xevin Investments, Włodzimierz Schmidt, prezes IAB Polska, Bartek Sibiga, CEO DDOB, Aleksander Szlachetko, dyrektor zarządzający ESL Polska, Martyna Sztaba, CEO, Co-Founder Syntoil, Marcin Tchórzewski, CEO Coders Lab, Miron Tokarski, CEO, Co-Founder Genomtec i Anna Wójcicka, prezes Warsaw Genomics.

Czwarta edycja European Start-up Days odbędzie się w dniach 14-15 maja 2019 roku. Dwudniowy cykl debat, prezentacji, spotkań i wydarzeń towarzyszących stworzy młodym biznesom możliwość skorzystania z wartościowego mentoringu oraz okazję do zaprezentowania się przed potencjalnymi inwestorami i uzyskania merytorycznego, organizacyjnego i finansowego wsparcia od światowej klasy ekspertów. Największe globalne korporacje obecne na trwającym w dniach 13-15 maja br.
XI Europejskim Kongresie Gospodarczym zyskają szansę na poznanie nowych, świeżych pomysłów.

Autorzy 100 najciekawszych projektów zgłoszonych do konkursu Start-up Challenge zaprezentują swoje pomysły na biznes na specjalnie przygotowanych stoiskach tworzących Scale-up Alley European Start-up Days. Kreatorzy 18 najlepszych idei wystąpią na scenach prezentacyjnych Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach oraz przed uczestnikami European Start-up Days w Hali Widowiskowo-Sportowej Spodek.

European Start-up Days to wydarzenie łączące start-upy i korporacje oraz organizacje wsparcia biznesu. Celem imprezy jest integracja środowiska młodych przedsiębiorców z ekspertami, prezesami dużych spółek, inwestorami i odnoszącymi sukcesy biznesmenami, którzy będą obecni na największej imprezie biznesowej Europy Centralnej – Europejskim Kongresie Gospodarczym w Katowicach.

W minionym roku w dwóch dniach start-upowej konferencji wzięło udział ponad 2,5 tys. osób,
w trzydniowym Europejskim Kongresie Gospodarczym – ponad 11,5 tys.

Szczegółowe informacje na temat European Start-up Days: www.estartupdays.eu/pl

Organizatorem European Start-up Days jest Grupa PTWP.

* według The Economic Times.

Nowa Polityka Prywatności i klauzule informacyjne

Zarząd PTWP ON-LINE Sp. z o.o.